Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Biserica de lemn Intrarea în Biserică din Nănești

Pe teritoriul comunei Tănăsoaia există șapte biserici. Cea mai veche dintre acestea este Biserica de lemn din satul Nănești, construită în timpul voievodului Ștefan cel Mare. În anul 1776, a fost construită de către locuitorii de aici o frumoasă biserică din lemn de stejar, biserică ce poartă hramul ”Intrarea în Biserică”.

Lăcașul de cult, declarat și monument istoric, a fost constuit de către meșterii locali ce au așezat pereții din lemn de stejari îmbinați în ”coadă de rândunică”, pe o temelie realizată cu grijă, din piatră de râu.

Pentru înfrumusețarea bisericii s-au folosit multe elemente decorative, făcându-se și un sistem inedit de susținere a cupolei, cu ajutorul a doi stâlpi din lemn. Icoanele împărătești redau portretele Mariei și cel al lui Isus, tronând pe jilțuri baroce. Ușile împărătești au fost pictate în întregime cu scena Bunei Vestiri.

Biserica de lemn Intrarea în Biserica din Nănești este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați daca vă aflați în apropiere.

Ultima actualizare: 06:50 | 23.07.2024

Meniu
Sari la conținut